Sinterklaas of toch de kerstman?

Dag Sinterklaasje, leuk dat u er was en super bedankt voor het mooie cadeau. De zitzak van zitzaq met mijn logo is in het echt nog mooier.

 

Dag Sinterklaasje; welkom kerstman

Nu de sint op de terugreis naar Madrid is, verwelkomen wij de kerstman.
Sinterklaas en de kerstman hebben een paar overeenkomsten, maar zijn toch ook heel anders.
Ze hebben allebei een baard en een rood pak aan, maar daar blijft het ook bij.

Waar komt sinterklaas vandaan?

Sinterklaas komt oorspronkelijk uit Turkije. Hij was een bisschop. Hij kwam uit een rijk gezin. Zijn ouders gingen op vroege leeftijd dood en met de erfenis hielp hij arme mensen uit zijn dorp. Jan Schenkman maakte een prentenboek en daarin kwam sinterklaas uit Madrid. Vandaag de dag vertellen we nog steeds dat sinterklaas met een stoomboot met zijn hulppieten uit Spanje komt.

De kerstman heeft Nederlandse roots.

Nederlanders gingen rond 1600 emigreren naar Amerika. Daar vertelden ze het verhaal van sinterklaas. Zo ontstond in Amerika ook een soort sinterklaasfeest. In de loop van tijd is het feest onder invloed van verschillende culturen veranderd naar wat het nu is.

De kerstman en Coca Cola

De kerstman is pas echt beroemd geworden door Coca Cola. In 1931 tekende een Amerikaanse reclamemaker de kerstman voor een advertentie voor het bruine drankje. Nog elk jaar gebruikt Coca Cola de kerstman voor zijn reclame.

Sinterklaas vs de kerstman

Sinterklaas rijdt met zijn paard over de daken om de cadeautjes te bezorgen. De kerstman kiest voor een arrenslee met rendieren. Sint heeft hulppieten; de kerstman heeft elfjes.
Sinterklaas brengt de pakjes in stilte; de kerstman maakt een hoop herrie met zijn bel en roept hohoho. De cadeautjes van sinterklaas liggen bij de schoorsteen en de kerstman legt de cadeautjes neer onder de kerstboom.

Sinterklaas en kerst

Vroeger vierden we in Nederland alleen sinterklaas, maar omdat Amerika populair is vieren we nu op 5 december sinterklaas en op 25 december kerst.
Ik vind het prima. Ik vraag van de kerstman het bedrukte kussen met de alpalca. Kijk deze lieverd nou guitig kijken. Daar wordt je toch vrolijk van.

Kussen voor binnen en buiten

Je kunt kiezen of je deze voor binnen wilt of toch liever buiten voor op de veranda. Het binnenkussen is van 100% katoen en voor buiten gebruikt Zitzaq 100% polyester. Weerbestendig materiaal.
Ik ga nu op mijn zitzak met een heerlijk kopje dennennaalden thee bij de kerstboom zitten. Ik heb nog wat chocoladepepernoten over. Heerlijk.

Fijne feestdagen!

× Hallo, kunnen we je helpen? 😄